Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Николай Желязков обяви на

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Николай Желязков обяви на
Коментари Харесай

Треньорът на волейболистите ще подаде оставка

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Николай Желязков разгласи на летище " София ", че подава оставка. Той ще го направи пред Управителния съвет на федерацията - смята, че по този начин е редно.

Тимът ни се завърна от Световното в Полша, където позволи три загуби и отпадна, заемайки 20-ото място. Това е най-лошото класиране за България в историята на мондиалите при мощния пол.

Третата загуба - 2:3 от Мексико, бе унизителна, нещо, което и самият Желязков призна пред кореспонденти.

" Моята отговорност ще си я поема, ще подам оставка пред Управителния съвет, тъй като смятам, че по този начин е редно. Нямам пояснение за какво стана по този начин. И да имам съмнения, не е в този момент моментът да споделям. Трябва да се направи сериозен разбор пред федерацията. Съжалявам най-много, че загубихме от Мексико. Срамно бе да загубим от подобен тим. И през разум не ми е минавало, че това може да се случи ", рече някогашният национал.

Желязков сподели, че не съжалява за желанието си да подмлади тима. Той прикани обществото и медиите да не унищожават играчите от рецензии, защото на тях ще се разчита и отсега нататък - следващата година има олимпийска подготовка и така нататък Определи връзките си с тях като " прелестни ".

Отчете, че селекцията не е съумяла да продължи положителните игри от Лигата на нациите. Не е мислил за това дали би останал на поста, в случай че УС не одобри оставката му.

По думите му не бива да се мисли, че обстановката в българския волейбол е апокалиптична. И в предишното при отричане на изявени състезатели изпод са излизали заместници, ние имаме надарени играчи, които вземат медали от огромни надпревари, сподели Николай Желязков. Това бе във връзка на неразбираемото бъдеще пред Цветан Соколов и други ветерани.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР